Za sledeću godinu 80.000 vaučera za odmor u Srbiji

0

Vlada Republike Srbije usvojila je na sednici Uredbu o uslovima i načinu dodele i korišćenja sredstava za podsticanje unapređenja turističkog prometa domaćih turista na teritoriji Republike Srbije.

Turizam predstavlja u našoj zemlji izuzetno važnu granu nacionalne ekonomije, direktno podstiče zapošljavanje i otvaranje novih radnih mesta i doprinosi ukupnom bruto domaćem proizvodu, Vlada Srbije je odlučila da usvoji Uredbu koja predviđa dodelu 80 hiljada vaučera za odmor u Srbiji za narednu godinu.

Korisnici vaučera mogu biti: penzioneri, nezaposlena lica sa evidencije Nacionalne službe za zapošljavanje (NSZ), korisnici prava na dohodak za pomoć i negu drugog lica, zaposleni čija primanja ne prelaze iznos od 60 hiljada dinara mesečno, ratni vojni i civilni invalidi rata sa primanjima koja ne prelaze 60 hiljada dinara mesečno, korisnici prava na naknadu na porodičnu invalidninu po palom borcu, korisnici registrovanog poljoprivrednog gazdinstva.

Građani vaučere mogu koristiti zaključno sa 20. novembrom sledeće godine, na teritoriji cele Srbije, izuzev Beograda i Novog Sada.

Vlada Srbije usvojila je Uredbu o utvrđivanju plana zvanične statistike za 2018. godinu.

Izrada programa i planova zvanične statistike predstavlja jedan od značajnih segmenata u procesu prilagođavanja Srbije sa standardima i praksom Evropske unije.

Donošenjem programa i planova zvanična statistika obezbeđuje podatke za praćenje rezultata aktivnosti, naročito u ekonomskoj oblasti i ocenu kriterijuma sposobnosti preuzimanja obaveza iz članstva u Evropskoj uniji.

Zvanična statistika važna je i u odnosima Srbije sa drugim međunarodnim institucijama, kao što su Ujedinjene nacije, Međunarodni monetarni fond i Svetska banka.

Vlada Srbije donela je na današnjoj sednici odluku o ukidanju viza za građane Republike Surinam.

Donošenjem ove odluke očekuje se povećan broj poseta i turističkih dolazaka državljana Republike Surinam u Srbiju, kao i potencijalnih investitora.

Odlukom se omogućava stvaranje povoljnijeg poslovnog ambijenta i sveobuhvatno unapređenje bilateralnih odnosa dveju država.

Izvor: Vlada Srbije

Pravila komentarisanja:

Portal Brif.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Komentari koji sadrže psovke, vređanje, pretnje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju bilo koje vrste neće biti objavljeni.

Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove portala Brif.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.