Za sedam dana obezbeđena sredstva za obnovu dve škole u Vojvodini

0

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović obišao je danas Osnovnu školu „Žarko Zrenjanin“ u Gospođincima kod Žablja, u kojoj počinju radovi na završetku fiskulturne sale i otvorenih sportskih terena, za koje je finansijska sredstva obezbedila AP Vojvodina.

Nakon obilaska škole, u obraćanju medijima, Igor Mirović je rekao da je Pokrajinska vlada, na jednoj od prethodnih sednica, usvojila višegodišnji plan obnove predškolskih ustanova, osnovnih i srednjih škola, domova učenika i drugih objekata u sistemu obrazovanja na teritoriji AP Vojvodine.

„Započeli smo sa finansijskim i tehničkim pripremama i danas, u Osnovnoj školi „Žarko Zrenjanin“ u Gospođincima, pokazujemo kako ćemo u narednih nekoliko godina, u obimu koji će zavisiti od finansijskih sredstava, širom Vojvodine unapređivati uslove u kojima borave i obrazuju se naša deca. To radimo zajedno sa Vladom Republike Srbije, koja je, pre nekoliko dana, za jednu školu u Vrbasu izdvojila neophodna sredstava. Već od naredne nedelje ćemo imati mehanizam koordinacije: tačno ćemo znati, u odnosu na raspoloživa sredstva, sa kog nivoa vlasti u kojoj školi će se intervenisati“, izjavio je predsednik Pokrajinske vlade.

Mirović je dodao da od 2010. godine traje problem nezavršenog objekta fiskulturne sale i sportskih terena u osnovnoj školi u Gospođincima, te da veruje da će kraj ove godine škola dočekati sa potpuno izmenjenim izgledom. Naime, Pokrajinska vlada je iz budzeta izdvojila više od 24 miliona dinara za fiskulturnu salu i Uprava za kapitalna ulaganja Vojvodine 10 miliona za sportske terene.

Mirović je posebno naglasio da se neće stati sa ovim radovima pošto ni sam školski objekat nije u sjajnom stanju.

„Deca u malim sredinama i u malim opštinama, moraju imati sve uslove kao i deca u velikim gradovima – Beogradu, Novom Sadu, Subotici. Mi ćemo se truditi da te uslove izjednačimo. I, ovo je početak te velike akcije, u sedam dana su već dve škole dobile značajna sredstva, a narednih nedelja moći ćete da pratite kako će to biti i u većini drugih škola u Vojvodini“, poručio je Igor Mirović.

Osvrnuvši se na to da je postojao neispunjen plan da se fiskulturna sala završi još 2010. godine, direktor škole Darko Vranešević izrazio je čvrsto uverenje da će to biti učinjeno 2017. godine. On je rekao da je za redove na fiskulturnoj sali izvršena naplata, a nije urađena pozicija, te da će o tom slučaju odlučivati nadležni organi, o čemu će javnost biti obaveštena. Inače, Osnovnu školu „Žarko Zrenjanin“ u Gospođincima pohađa 305 učenika, a nastava fizičkog se odvija u dve spojene učionice, sa jednom napuklom gredom. Situaciju otežava i to što ne postoje ni tereni na otvorenom prostoru.

Obilasku škole prisustvovao je i Nedeljko Kovačević, direktor Uprave za kapitalna ulaganja.

Nakon obilaska osnovne škole u Gospođincima, predsednik Pokrajinske vlade posetio je Žabalj, gde je razgovarao sa predsednikom Opštine Čedomirom Božićem o utvrđenom planu investicija u ovoj opštini i svim naseljenim mestima, u 2017. godini.

Izvor: Brif.rs

Pravila komentarisanja:

Portal Brif.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Komentari koji sadrže psovke, vređanje, pretnje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju bilo koje vrste neće biti objavljeni.

Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove portala Brif.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.