Za razvoj osnovnih usluga u zajednici 701 milion dinara

0
Bolnica VITA Novi Sad

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja u Vladi Republike Srbije Aleksandar Vulin potpisao je danas ugovore o namenskim transferima sa predstavnicima 123 lokalne samouprave iz čitave Srbije.

Vulin je u obraćanju novinarima objasnio da su namenski transferi, u ukupnom iznosu od 701 milion dinara, obezbeđeni iz budžeta i namenjeni razvoju postojećih i uspostavljanju novih usluga socijalne zaštite.

Reč je, kako je precizirao, o dnevnim boravcima, dnevnim klubovima, pomoći u kući, prihvatilištima, prihvatnim stanicama, svratištima, stanovanju uz podršku, ličnom pratiocu deteta i savetodavno-terapijskim uslugama u svim lokalnim samoupravama koje su ispod republičkog proseka razvijenosti.

To će doprineti da se ove usluge razvijaju ravnomerno na teritoriji čitave zemlje, ukazao je ministar i podsetio na to da je prošle godine za namenske transfere za 122 lokalne samouprave bilo izdvojeno 400 miliona dinara.

Prema njegovim rečima, pružaoci usluga socijalne zaštite na lokalnom nivou mogu biti iz državnog, civilnog i privatnog sektora, ukoliko ispunjavaju zakonom propisane uslove.

Izvor: Tanjug