Za popravku subotičke škole 48 miliona dinara

0
Bolnica VITA Novi Sad

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević posetio je danas Osnovnu školu „Sonja Marinković“ u Subotici i precizirao da je u rekonstrukciju škole država do sada uložila 48 miliona dinara.

„Veoma sam zadovoljan načinom na koji lokalna samouprava brine o obrazovno vaspitnim ustanovama, ali i načinom funkcionisanja škole koju smo posetili, rekao je ministar Šarčević i dodao da je u rekonstrukciju škole država do sada uložila 48 miliona dinara.
Raduje me činjenica da su rukovodstvo i zaposleni u školi zainteresovani za unapređenje nastave. To pokazuje činjenica da se u školi realizuje nekoliko projekata, a jedan od njih je sa kompanijom Univereksport o učenju i stvaranju kompetencija u oblasti preduzetništva, u kojem se ukupno nalazi 40 škola“ rekao je ministar.

Gradonačelnik Subotice naglasio je da samo zajedničkim snagama možemo da učinimo obrazovanje boljim.

Zahvaljujem se ministru na poseti, a Vladi Republike Srbije i Pokrajinskoj vladi Vojvodine što su samo u toku ove godine uložili više stotina miliona dinara u naše škole. Zahvalan sam što smo u prilici da učenicima obezbedimo bolje uslove, ali i nastavnicima, jer će na taj način biti u mogućnosti da podignu lestvicu znanja, rekao je Laban.

Tokom posete Subotici ministar je obišao i radove na izgradnji studentskog odmarališta na Paliću.

Izvor: Tanjug