Za perepsketivne sportiste u Vojvodini 20 miliona dinara

0
Bolnica VITA Novi Sad

U Pokrajinskoj vladi, danas su potpisani ugovori o finansiranju stipendiranja perspektivnih i talentovanih sportista i usavršavanja mladih sportskih stručnjaka iz Vojvodine.

Programom Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu u 2017. godini obuhvaćeno je 77 sportista uzrasta 14 do 20 godina i 16 sportskih stručnjaka, a za ove namene izdvojeno je 20 miliona dinara.

Pokrajinski sekretar za sport i omladinu Vladimir Batez je u svom obraćanju sportistima, sportskim stručnjacima i predstavnicima pokrajinskih granskih saveza, izrazio posebno zadovoljstvo što je u 2017. godini, za ovaj program, resorni sekretarijat opredelio značajno veći budzet na koji može da računa veći broj stipendista, talentovanih sportista. Batez je naglasio da je programom ponovo predviđeno i da sportski stručnjaci dobiju podršku za svoje usvaršavanje.

„U odnosu na prošlu godinu smo uveli praksu da i neolimpijske grane sporta mogu da učestvuju na ovom konkursu, i mislim da je to veliki pomak napred“, rekao je Batez i dodao da smatra da su i olimpijski i neolimpijski sportovi za Sekretarijat ravnopravni.

Resorni sekretar je ukazao na značaj ovog programa, čiji je cilj da identifikuje mlade sportske talente, prati njihove rezultate, permanentno testira u Pokrajinskom zavodu za sport i medicinu sporta i ulaže u njihov razvoj i napredak. Kako je podsetio, poziv da predlože svoje kandidate u ovoj godini, upućen je svim pokrajinskim granskim savezima nadležnim za olimpijske i neolimpijske sportske grane.

Izvor: Vlada Vojvodine