Za kvalitetnije zdravstene usluge u Vojvodini 137 miliona dinara

0
Bolnica VITA Novi Sad

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović održao je danas radni sastanak sa direktorima zdravstvenih ustanova u Vojvodini i predsednicima opština Vrbas, Žabalj, Odzaci i Pećinci, kojima je uručio ugovore u vrednosti od 137 miliona dinara za realizaciju projekata na unapređenju uslova za lečenje pacijenata i poboljšanje uslova rada zaposlenih. Sredstva su obezbeđena na konkursu Uprave za kapitalna ulaganja Vojvodine.

Nakon uručenja ugovora, predsednik Pokrajinske vlade naložio je direktorima zdravstvenih ustanova i predstavnicima opština, da odmah počnu sa pripremom neophodnih procedura i tehničke dokumentacije, kako bi se radovi na projektima za koja su obezbeđena sredstva realizovali u što kraćem roku.

Mirović je, takođe, istakao da je neophodno da se u naredne dve godine izvrši rekonstrukcija svih bolnica, instituta i klinika u okviru zdravstvenog sistema Vojvodine, za šta će Pokrajinska vlada u kontinuitetu obezbeđivati neophodna sredstva.

Ugovori su uručeni: Institutu za zdravstvenu zaštitu dece i omladine Vojvodine za prvu fazu izgradnje objekta za smeštaj magnetne rezonance – 26,5 miliona dinara, Kliničkom centru Vojvodine za rekonstrukciju i sanaciju Klinike za ortopediju – 49,9 miliona dinara i Specijalnoj bolnici za plućne bolesti „Dr Budislav Babić“ u Beloj Crkvi za završetak izgradnje novog objekta bolnice – 29,9 miliona dinara.

Opštine Vrbas, Žabalj i Odzaci, dobile su sredstva za nabavku medicinske opreme za potrebe domova zdravlja, a dok su opštini Pećinci sredstva usmerena za nabavku sanitetskog vozila.

Sastanku je prisustvovao direktor Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine Nedeljko Kovačević.

Izvor: Vlada Vojvodine