Za kapitalne projekte u Vojvodini 1,42 milijarde dinara

0

Uprava za kapitalna ulaganja AP Vojvodine objavila je danas sedam javnih konkursa za finansiranje i sufinansiranje projekata na teritoriji AP Vojvodine u oblasti saobraćajne infrastrukture, vodosnabdevanja i zaštite voda, lokalnog i regionalnog ekonomskog razvoja, predškolskog i osnovnog obrazovanja, zdravstvene zaštite, sporta i kulture, za koje je obezbeđeno ukupno 1.420.000.000,00 dinara.

Za podršku lokalnim samoupravama na teritoriji AP Vojvodine u realizaciji projekata koji doprinose razvoju i unapređenju saobraćajne infrastrukture, obezbeđeno je 350.000.000,00 dinara. Realizacijom projekata koji se odnose na izgradnju novih saobraćajnica, rekonstrukciju, sanaciju ili ojačanje postojećih, poboljšava se bezbednost svih učesnika u saobraćaju, sigurnije odvijanje saobraćaja, ali i doprinosi boljoj lokalnoj i regionalnoj povezanosti.

Lokalnim samoupravama je omogućeno da na konkursu za finansiranje i sufinansiranje projekata u oblasti vodosnabdevanja i zaštita voda, obezbede sredstva neophodna za izgradnju, dogradnju, rekonstrukciju, sanaciju i adaptaciju sistema za vodosnabdevanje, pripremu vode za piće, prikupljanje, odvođenje i prečišćavanje otpadnih voda. Za realizaciju projekata u ovoj oblasti, obezbeđeno je 350.000.000,00 dinara.

Uprava za kapitalna ulaganja AP Vojvodine opredelila je ukupno 300.000.000,00 dinara za realizaciju projekata u oblasti zdravstvene zaštite, koji će da doprinesu razvoju i unapređenju kvaliteta zdravstvene zaštite na teritoriji Autonomne pokrajine Vojvodine. Sredstva su namenjena za finansiranje i sufinansiranje projekata izgradnje, dogradnje, rekonstrukcije, sanacije i adaptacije objekata u javnoj svojini čiji je osnivač lokalna samouprava, te za opremanje zdravstvenih ustanova, čiji je osnivač jedinica lokalne samouprave ili Autonomna pokrajina Vojvodina u skladu sa Planom mreže zdravstvenih ustanova.

U cilju unapređenja i modernizacije infrastrukture koja doprinosi povećanju kvaliteta, efikasnosti i relevantnosti sistema predškolskog i osnovnog obrazovanja i vaspitanja, Uprava za kapitalna ulaganja AP Vojvodine obezbedila je 50.000.000,00 dinara. Sredstva su namenjena za finansiranje i sufinansiranje projekata izgradnje, dogradnje, rekonstrukcije, adaptacije i sanacije objekata predškolskih ustanova i osnovnih škola.

Za razvoj i unapređenje sporta u lokalnim sredinama, Uprava za kapitalna ulaganja AP Vojvodine namenila je 70.000.000,00 dinara za finansiranje i sufinansiranje projekata koji se odnose na projekte izgradnje, dogradnje, rekonstrukcije, adaptacije i sanacije sportskih objekata u javnoj svojini, uključujući i sportske školske objekte.
Uprava za kapitalna ulaganja AP Vojvodine obezbedila je 250.000.000,00 dinara za podršku projekata u oblasti lokalnog i regionalnog ekonomskog razvoja, koji doprinose stvaranju povoljnih uslova za poslovanje, rast i razvoj malih i srednjih preduzeća, kao i povećanje zaposlenosti u Vojvodini. Na ovom konkursu, lokalne samouprave biće u prilici da obezbede sredsta za realizaciju projekata izgradnje, dogradnje, rekonstrukcije, sanacije i adaptacije objekata poslovne infrastrukture i turističke infrastrukture u javnoj svojini, uključujući i infrastrukturu koja obezbeđuje funkcionalno integrisanje poslovne i turističke infrastrukture u okruženje.

Uprava za kapitalna ulaganja AP Vojvodine obezbedila je i 50.000.000,00 dinara za realizaciju projekata u oblasti kulture, kao podršku lokalnim samoupravama u realizaciji projekata koji se odnose na izgradnju, dogradnju, rekonstrukciju, adaptaciju i sanaciju objekata kulture koji se nalaze u javnoj svojini. Realizacijom ovih projekata, Uprava za kapitalna ulaganja AP Vojvodine pruža podršku lokalnim sredinama u razvoju, očuvanju i zaštiti kulturnih i nacionalnih posebnosti.

Svi javni konkursi za finansiranje i sufinansiranje projekata trajaće do 3. februara 2017. godine, do 16.00 časova. Detaljne informacije o objavljenim konkursima, načinu i rokovima prijave, mogu se pronaći na internet prezentacijama Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine (www.kapitalnaulaganja.vojvodina.gov.rs) i Pokrajinske vlade (http://www.vojvodina.gov.rs ).

Izvor: vladavojvodine.rs

Pravila komentarisanja:

Portal Brif.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Komentari koji sadrže psovke, vređanje, pretnje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju bilo koje vrste neće biti objavljeni.

Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove portala Brif.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.