Za infrastrukturu u 26 opstina i gradova 364 miliona dinara

0
Bolnica VITA Novi Sad

Devet gradova i 17 opština u Srbiji, od kojih šest nerazvijenih, dobiće ove godine 364,3 miliona dinara za realizaciju infrastrukturnih projekata, rekao je Tanjugu državni sekretar ministarstva privrede Dragan Stevanović.

Ovim sredstvima Ministarstvo privrede u okviru „Programa podrške razvoju poslovne infrastrukture“, sufinasira radove na izgradnji saobraćajne, komunalne, energetske i ostale infrastrukture, kao i radove koji obezbeđuju dostupnost poslovne zone i njeno povezivanje sa okruženjem.

Prema Stevanovićevim rečima, Ministarstvo privrede podržava projekte lokalnih samouprava u iznosu od 60 odsto, bez poreza na dodatu vrednost, dok su gradovi i opštine u obavezi da finansiraju preostalu vrednost projekata.

Planirano je, kako ističe, da se krajem marta ili početkom aprila krene sa javnim nabavkama, kako bi već u maju mogli da počnu radovi na odabranim projektima.

Ove godine, kako je precizirao Stevanović, podršku su dobile projekti sa kojima su konkurisale opštine Ada (4,6 miliona dinara), Apatin (oko 6,5 miliona), Bač (blizu tri miliona), Bačka Palanka (skoro pet miliona) , a toliko su dobili i Boljevac i Prijepolje, dok je Blace dobilo oko 8,5 miliona za projekat rekonstrukcije vodovodne mreže.

Sredstva su dobile i opštine Vladičin Han (oko 11,1 miliona ), Vrnjačka Banja (oko 8,3 miliona), Gornji Milanovac (oko 13,7 miliona ), dok su opštine Doljevac, Ivanjica, Rača, Prokuplje i Sjenica dobile po oko 10 miliona dinara. Opština Preševo je dobila oko 25 miliona , Šid oko 16,4 miliona, a Knić i Pećinci po 2,9 miliona, odnosno 915.000 dinara.

Izvor: Tanjug