Za bolnicu u Zrenjaninu 11.520.000 dinara za CT aparat

0

U skladu sa utvrđenim prioritetima ulaganja u zdravstvo, Pokrajinska vlada je na današnjoj sednici odlučila da Opštoj bolnici „Đorđe Joanović” u Zrenjaninu usmeri 11.520.000,00 dinara za troškove popravke CT aparata, kako bi ovaj skener, jedini u Banatu, ponovo bio osposobljen za pregled pacijenata.

Na današnjoj sednici, Pokrajinska vlada je donela Odluku o broju mesta za upis učenika u prvi razred srednjih škola na teritoriji AP Vojvodine u školskoj 2017/2018. godini, koja je sačinjena u saradnji sa školskim upravama Novi Sad, Zrenjanin i Sombor, srednjim školama, kao i sa lokalnim samoupravama, kako bi se uskladile potrebe određenih sredina za pojedinim zanimanjima sa upisnom politikom.

Ovom odlukom je, na taj način, utvrđen broj mesta za upis učenika koji se mogu upisati u prvi razred srednjih škola po okruzima, opštinama, školama, područjima rada, obrazovnim profilima, trajanju obrazovanja i jezicima na kojima se ostvaruje nastavni program. U narednoj školskoj godini može se upisati 19.114 redovnih učenika.
Na teritoriji AP Vojvodine nalazi se ukupno 131 srednja škola, od toga: 25 gimnazija (opštih i specijalizovanih), 75 stručnih škola, 11 mešovitih škola, 10 umetničkih škola i 10 srednjih škola za učenike sa smetnjama u razvoju. Planirani broj mesta za upis učenika sa smetnjama u razvoju ne ulazi u ukupnu kvotu planiranih mesta za upis redovnih učenika u prvi razred srednjih škola na teritoriji AP Vojvodine utvrđenu ovom odlukom.

Pokrajinska vlada donela je rešenje o imenovanju mr Milete Poštića, magistra novih likovnih medija, za vršioca dužnosti direktora Galerije likovne umetnosti poklon zbirke Rajka Mamuzića u Novom Sadu.

Na današnjoj sednici prihvaćene su informacije u kojima su sumirani rezultati jesenjih poljoprivrednih radova – žetve, berbe jarih useva i setve jesenjih i ozimih kultura, kao i o voćarskoj proizvodnji u AP Vojvodini u 2016. godini.

Izvor. Vlada Vojvodine

Pravila komentarisanja:

Portal Brif.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Komentari koji sadrže psovke, vređanje, pretnje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju bilo koje vrste neće biti objavljeni.

Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove portala Brif.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.