Vulin: Srbija će biti faktor mira

0
Bolnica VITA Novi Sad

Srbija će biti faktor mira i pre svega će voditi računa o svom narodu i očuvanju dobrih međususedskih odnosa, izjavio je danas ministar za rad, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin.

Vulin je gostujući na Pinku kazao da je Srbiji stalo da bude mira na svakom prostoru da bi se država mogla razvijati i da bi bila bolja i uspešnija.

“Za rat je na žalost potreban samo jedan”, naglasio je Vulin, dodajući da se na poslednje izjave Edija Rame i Hašima Tačija o ujedinjenju Kosova i Albanije mora odreagovati.

On je podsetio da su dosadašnje reakcije Srbije na takve provokacije bile odmerene, posle čega smo, navodi, uvek izlazili kao pobednici što se i sada očekuje.

“Sada se Srbija drugačije gleda i poštuje, njena reč ima težinu. Međunarodna zajednica je počela da veruje u reč Vučića i zato se promenila slika o nama”, rekao je Vulin.

On je kazao da su Tači i Rama bili u dogovoru iznoseći svoje stavove i dodao da bi to trebalo da bude pretnja i upozorenje Evropskoj uniji.

Vulin je naglasio i da je prištinska i kosovska politika uvek bila ucenjivačka, ali da je konačno EU bila više nego jasna da je to više neprihvatljivo.

Izvor. Tanjug