Vulin se zahvalio ministru Surinama na povlačenju priznanja

0
Foto: mod.gov.rs
Bolnica VITA Novi Sad

Ministar odbrane Aleksandar Vulin primio je ministra unutrašnjih poslova Republike Surinam Fajzela Mohameda Norsalima, navodi se u saopštenju Ministarstva odbrane.

Tokom sastanka, ministar Vulin je iskazao posebno zadovoljstvo zbog nedavnog susreta u Beogradu, kao i otvorenog i prijateljskog razgovora. Izrazio je uverenje da će u narednom periodu biti svedoci unapređenja odnosa i saradnje Srbije i Surinama na svim poljima, zasnovanim pre svega na prijateljskim osnovama, u interesu i za dobrobit naših naroda.

Ministar Vulin se zahvalio na ličnom doprinosu ministra Norsalima i uticaju koji je ispoljio da Vlada Republike Surinam donese odluku o povlačenju priznanja jednostrano proglašene nezavisnosti „Kosova“. Naglasio je da takav postupak Republike Surinam ohrabruje u verovanju da će se postulati međunarodnog prava ponovo poštovati u punom kapacitetu i u skladu sa izvornim načelima kojima se čuvaju dostojanstvo, suverenitet i teritorijalni integritet država kao subjekata međunarodnih odnosa.

Izvor: mod.gov.rs

POSTAVI ODGOVOR