Vulin: NIN nema pravo da vređa uspomenu na žrtve mržnje

0
Bolnica VITA Novi Sad

Predsednik Pokreta socijalista Aleksandar Vulin rekao je danas da NIN ima pravo na svoju mržnju, ali nema pravo da vređa uspomenu na žrtve mržnje.

“ Ne postoji novina na svetu koja bi sebi dopustila da se igra uspomenom na milione pobijenih u holokaustu. Sramno poređenje Srbije sa nacističkim logorom vređa svakog građanina Srbije, ali i svakog potomka preživelih žrtava holokausta nad Jevrejima, porajmosa nad Romima i genocida nad Srbima. Žrtve pravog zločina nisu zaslužile da njihovu tragediju bilo ko dovede na nivo političkog napada”, navodi Vulin.
Dodaje da uredništvo NIN-a ne bira kako će povrediti Srbiju, pa makar tako povredili i milione pobijenih Jevreja, Srba ili Roma.
“Od uredništva NIN-a ne očekujem i ne tražim ništa, ali od vlasnika NIN-a očekujem da se izjasne da li stoje iza naslovne strane svog izdanja, da li se kao strani investitor u Srbiji osećaju kao nacisti i da li su njihovi radnici logoraši. NIN svojom naslovnom stranom izgovara strašnu laž. Bilo bi pošteno da Ringier Axel Springer kaže da li misli da je to istina”, istakao je Vulin.