Vuk Jeremić stigao na saslušanje u SBPOK!

0
Bolnica VITA Novi Sad
Bivši šef srpske diplomatije Vuk Jeremić danas u 10 časova došao je na saslušanje u Službu za borbu protiv organizovanog kriminala, da u svojstvu građanina da iskaz u vezi predmeta ubistvo gardista u kasarni „Topčider“

 

Na zahtev porodica, odnosno advokata ubijenih gardista tužilaštvo je uputilo zahtev da Jeremić da iskaz o saznanjim u vezi sa tim tragičnim događajem.

Prilikom dolaska, Jeremić nije dao izjavu novinarima.

Na zahtev porodica dvoijice gardista koji su izgubili živote, odnosno njihovih advokata, upućen je poziv Jeremiću da se odazove i da da informacije kao građanin.

Gardisti Dragan Jakovljević i Dražen Milovanović su nađeni mrtvi pre 12 godina, posle pucnjave u krugu tajnog vojnog objekta „Karaš“ u Beogradu.

Inače, forenzička analiza u 3 D tehnologiji, koja je osnov za zahtev da se ponovo obavi rekonstrukcija događaja, prikazana je u sredu, 7. decembra, na konerenciji za novinare u Beogradu.

Kako Informer saznaje, Jeremić će, pre svega, morati da objasni kako je prvi u državi, čak i pre načelnika Generalštaba, saznao da su 5. oktobra 2004. godine ubijeni Dražen Milovanović i Dragan Jakovljević!

Njemu će, kako saznajemo, biti postavljena i pitanja o širim okolnostima ovog zločina, kao i o osnovanim sumnjama da je i lično zataškavao istragu i sprečavao utvrđivanje istine.

Izvor: Informer.rs