Vujović na godišnjoj skupštini MMF-a i Svetske banke

0
Bolnica VITA Novi Sad
Ministar finansija u Vladi Republike Srbije Dušan Vujović prisustvovaće ove nedelje nizu bilateralnih susreta u okviru jesenjeg zasedanja Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) i Svetske banke u Vašingtonu.

Guverneri centralnih banaka sveta, ministri finansija i predstavnici najvećih banaka okupiće se u sedištu MMF-a i Svetske banke kako bi učestvovali na godišnjoj skupštini, koja zvanično traje od 13. do 16. oktobra.

Vujović će tokom ovog skupa prisustvovati nizu važnih sastanaka, između ostalog, i sa direktorkom Svetske banke za Zapadni Balkan Lindom van Gelder, izvršnim direktorom Svetske banke koji u bordu ove institucije predstavlja i Srbiju Vernerom Gruberom, predsednikom EBRD-a Sumom Čakrabartijem, izvršnim direktorom MMF-a Taom Zangom i direktorom MMF-a za Evropu Polom Tomsenom.

Ministar će izlagati na konferenciji o inkluzivnom rastu u Aziji i prisustvovati zatvorenoj diskusiji ministara i guvernera zemalja Zapadnog Balkana na temu izazova i izgleda za javnu infrastrukturu i bankarski sistem.

U okviru redovnih aktivnosti godišnje skupštine, delegacija Srbije će učestvovati u radu plenarnih sesija i sastanku Komiteta za razvoj, kao i u čitavom nizu sastanaka sa investitorima i partnerima, navodi se u saopštenju Ministarstva finansija.

Izvor: Vlada Srbije

POSTAVI ODGOVOR