Vučićević najavio tužbu protiv američkog ambasadora Skota

0
Bolnica VITA Novi Sad

Glavni urednik „Informera“ Dragan Vučićević najavio je danas će tužiti američkog ambasadora u Beogradu Kajla Skota zbog uvreda koje je uputio tom dnevnom listu.

Vučićević je, gostujući na TV Pink, rekao da je reč „velikom skandalu“ i dodao da su u „Informeru“ čekali dva dana da vide da li će im se ambasador izviniti, a pošto nije – rešili su da ga tuže.

„Pink“ navodi da se sve dogodilo na Skotovom predavanju „Srbija i SAD – saradnja i perspektive“ na Fakultetu za međunarodnu politiku i bezbednost u Beogradu. U delu predviđenom za novinarska pitanja, novinarka „Informera“ je pitala ambasadora kako komentariše priču koju je taj list objavio da EU planira da stopira, odnosno oteža pristupne pregovore Srbiji jer se pojedinim članicama ne dopada način na koji premijer Aleksandar Vučić vodi Srbiju.

Skot joj je tada odgovorio da „to neće biti jedina laž koju je čitao u ‘Informeru’, a verovatno neće biti ni poslednja“.

„Ima informacija i takozvanih informacija na bazi izvora o kojima ja nemam pojma šta su. ‘Informer’ je jedan najobičniji – ološ! Kako kaže vaš premijer“, rekao je ambasador SAD u Srbiji.

Izvor: Tanjug