Vučić: UK da pokaže više razumevanja za stavove Srbije o KiM

0
Bolnica VITA Novi Sad

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa delegacijom Doma lordova Parlamenta Ujedinjenog Kraljevstva sa kojima je razgovarao o regionalnim pitanjima i evropskom putu Srbije.

Predsednik Vučić zahvalio je predstavnicima Doma lordova na interesu za probleme sa kojima se Zapadni Balkan suočava i istakao da je još mnogo važnih pitanja na evropskoj agendi Srbije. On je izrazio zadovoljstvo bilateralnim odnosima i naglasio da je Srbija zainteresovana za njihovo dalje unapređenje i jačanje, posebno u oblasti ekonomije i povećanja britanskih investicija u Srbiji.

„Spremni smo za kontinuirano jačanje političkog dijaloga na visokom i najvišem nivou“, rekao je predsednik Vučić i naglasio da očekuje da Ujedinjeno Kraljevstvo pokaže više razumevanja za srpske stavove u vezi sa Kosovom i Metohijom. On je izrazio zahvalnost što Ujedinjeno Kraljevstvo, uprkos Bregzitu, izražava spremnost da pomogne Srbiji u procesu evropskih integracija.

Predstavnici Doma lordova Parlamenta Ujedinjenog Kraljevstva istakli su da njihova delegacija boravi u Srbiji radi prikupljanja informacija u cilju što bolje formulacije politike Ujedinjenog Kraljevstva prema Zapadnom Balkanu nakon Bregzita i definisanja modaliteta aktivnosti Kraljevstva u pravcu doprinosa stabilnosti regiona.

Izvor: predsednik.rs

POSTAVI ODGOVOR