Vučić u Subotici poručio investitorima: Dođite u Novi Sad

0
Bolnica VITA Novi Sad

Premijer Aleksandar Vučić je na otvaranju pogona kompanije „Kontinental“ za proizvodnju delova za autoindustriju,najavio nastavak ulaganja u „ipsilon“ krak prema subotičkoj industrijskoj zoni, kao i da je razgovarao oko dolaska „Kontinentala“ u Novi Sad.

Premijer Aleksandar Vučić, koji je pre otvaranja razgovarao sa predstavnicima rukovodstva fabrike, istakao je da je i ova fabrika dokaz da vlada ispuni sve ono što dogovorimo sa investitorima, a na dobrobit grdajana Srbije i pozvao ih da nastave ulaganja u Srbiju.
On je istakao da će na mestu gde je novi pogon za 500 novih radnika nekada bilo blato i klaljuga i da su mnogi „vrteli glavom“ kada je bilo rečeno da će da nikne fabrika, a ona je nikla nakon devet meseci.

Kako je rekao, Vlada Srbije i građani su pomogli da se ova investicija ostvari i naznačio da je vlada dala oko tri miliona evra, a investitor, Kontinental, 14,5 miliona evra.

Navodeći da je sa rukovodstvom kompanije bilo reči i o narednim potezima, Vučić je preneo da im je rekao da „batale“ ulaganja u Rumuniji i dođu u Novi Sad, jer će u Srbiji dobiti bolje uslove nego bilo gde.

„Šta god da ponude bilo gde, batalite to tamo, dolazite ovamo u Novi Sad, Novi Sad to čeka. I sad kad sam to izgovorio, nema igre, mi ćemo da ponudimo najbolje uslove“, rekao je Vučić.

Vučić je rekao i da vlada ulaže u Suboticu, navodeći da se od devedesete godine, kad su krenuli radovi na „ipsilon“ kraku, ulazi u ozbiljnu fazu i da je uloženo 300 miliona iz budžeta, a da je vlada spremna da uloži još više.

Navodi da u industrijsku zonu u Subotici, koja je među najvećim radnim zonama u Srbiji, godišnje uđe 15.000 kamiona i da je važno da oni ne prolaze kroz grad, te da je zato „ipsilon“ krak veoma značajan.

On je rekao i da je zahvalan svojim savetnicima iz Nemačke, kao i nemačkoj ambasadi, te istakao da je Srbija razumela svoje zadatke i da je spremna da ih ispuni.

Izvor Tanjug