Vučić u Moskvi pored novog čuvara srpskog neba

0
Bolnica VITA Novi Sad

Predsednik Vlade Aleksandar Vučić obišao je danas u Moskvi hangar u kome je smešteno šest aviona „mig 29“ koje je Srbija kupila od Rusije pod najpovoljnijim uslovima, tom prilikom će se sastati sa ministrom odbrane Rusije Sergejem Šojguom.

Premijer Vučić i ministar Šojgu finalizovaće dogovore o nabavci najsavremenijih aparata lovačke avijacije, a razgovaraće i o svim ostalim vidovima vojno-ekonomske i vojno-obrazovne saradnje, najavljeno je iz Kabineta premijera.

Sastanku će prisustvovati i ministar odbrane Zoran Đorđević.

Kako je premijer Vučić ranije rekao, tokom posete Moskvi razgovaraće o kupovini šest borbenih aviona MIG 29, kojim bi učinili naše nebo i naše građane bezbednijim.

„Pregovaramo da uzmemo šest aviona, a to bi značilo da bismo onda imali u svom resursu deset Migova 29. To bi značilo značajno veću sigurnost za građane u odnosu na situaciju koju smo imali do juče“ podvukao je Vučić.

Premijer je istakao i da avione plaćamo našim novcem i da je na to ponosan, ali je i zahvalio što je cena drastično ispod tržišne.

Ponovio je i da Srbija neće nikoga da napada, ni tuđe da uzima, ali da hoće da bude spremna da zaštiti svoju slobodu i suverenitet, da bude svoj na svome.

„Srbija nema planove agresivnih doktrina, već želi da štiti svoju zemlju, narod i svoje međunarodno priznate granice“ istakao je predsednik srpske vlade.

On je izrazio uverenje da bi avioni mogli već u naredna tri meseca biti u Srbiji, kao i da se uz pomoć stručnjaka izvrši modernizacija i opreme najsavremenijim raketama vazduh-vazduh i vazduh-zemlja.

Takođe je najavio da će se sa Rusijom razgovarati i o određenim protivvazdušnim sistemima, najverovatnije o sistemima M1 ili M2, ali treba videti šta je najbolje i najjeftinije, kao i koje finansijske instrumente i novac možemo da izdvojimo.

Izvor: Informer