Vučić: Teški izbori, dolaze u turbulentno vreme

0
Bolnica VITA Novi Sad

Predsednički kandidat, premijer Aleksandar Vučić ukazao je večeras da su predstojeći izbori teški i veoma značajni, jer dolaze u turbulentnom vremenu u celom regionu, kad postoji jasna nestabilnost u više zemalja Zapadnog Balkana i kada mnogi žele da unesu nemire u Srbiju.

„To postaje jedno od ključnih pitanja za izbore“, rekao je Vučić na televiziji Pink i istakao da se mora očuvati stabilnost.

Šešelj može da me pobedi na izborima, ali u šahu – ne

Lider radikala Vojislav Šešelj može da me pobedi na predsedničkim izborima, ali u sahu ne može, rekao jeVučić.

„Donesite tablu kad god hoćete, od deset partija Šešelj nijednu neće dobiti“, rekao je Vučić.

Ja se borim za Srbiju, a ostali – protiv mene

Kandidat vladajuće koalicije izjavio je da se on bori za Srbiju, dok se ostali kandidati bore – protiv njega.

Vučić je rekao da je nekolicina lidera opozicije, na sastanku sa visokom predstavnicom EU za spoljnu politiku i bezbednost, sve vreme loše govorila o svojoj zemlji i napadala svoju vladu, sa demokratskim izbornim legitimitetom, i njega lično.

Nikada mirnije kampanje nego u poslednje tri godine

Vučić je izjavio da nikada mirniju kampanju nismo imali i da je u poslednje tri godine samo jedan teži incident bio na izborima i to je bio napad na jednog naprednjaka i nanošenje teske telesne povrede.

On je podsetio da je na izborima za opštinu Voždovac 2011. godine, na kojima je prvi put pobedio SNS, bilo 11 teških incidenata i šest telesnih povreda.

Nisam otkazao koncert Georgijeva, to je deo metodologije laži

Vučić je negirao da je otkazao koncert Vlade Georijeva u Smederevu.

Govoreći o, kako je rekao, lažima koje njegovi politički protivnici neprestano izmišljaju, Vučić je rekao da je jedna od njih i ta da je otkazao koncert Georgijeva u Smederevu.

Izvor: Tanjug