VUČIĆ: Strane direktne investicije su daleko iznad proseka u regionu

0
Bolnica VITA Novi Sad

Premijer Srbije Aleksandar Vučić poručio je gostujući na TV Prva da je vlada od 2014. godine krenula u najodlučnije i najbolnije reforme, ali da nas još mnogo toga očekuje. Strane direktne investicije su daleko iznad proseka u regionu, bez obzira što neki to nećee da priznaju, naveo Vučić… Sagovornici Vučića u studiju su predsednik Fiskalnog saveta Pavle Petrović i Profesor Ekonomskog fakulteta Dragan Đuričin.

Komentarišući situaciju u preduzećima koja su u problemu, naročito RTB Boru, Vučić je ocenio da se grčevito borio da Kinezi uđu u ovo preduzeće.

Dao bih sve na svetu da Kinezi uđu u RTB Bor, to je mesto gde krvarimo, ja klečim pred Kinezima da uđu u RTB Boru i da to rešimo – podvukao je Vučić.

Moramo da sačuvamo radna mesta, ako to ne uradimo, nemamo Istočnu Srbiju – dodao je predsednik vlade.

Profesor Đuričić je ocenio da Srbija nikada nije trošila toliko malo novca na odbranu deviznog kursa, što je ocenio kao dobru stvar.

Mi smo mnogo toga uradili, i to niko ne spori, ni ljudi koji su ovde sa nama, koje poštujem. To je puna makroekonomska stabilnost, smanjenje deficita. Smanjenje nezapsolnosti to još nije na evropskom proseku, ali verujem da ćemo se i njemu približiti 2018. godine – rekao je Vučić.

Vučić je rekao da je Srbija prošle godine bila jedna od tri zemlje koja je najbrže napredovala, ali da nedostaje još refoma javnih preduzeća, posebno EPS i Srbijagasa.

Premijer je rekao da očekuje da će privredni rast ove godine biti 3 odsto, da možemo da dođemo i do 3, 5 ali da to nije dovoljno.

Na nama je da pronađemo izvore rasta. Oči sam izgubio, bez glasa ostao da vidimo i tražimo to gde su kapitalne investicije – rekao je Vučić.

On je dodao da zameraju rad samo oni koji ne prate, a ne stručnjaci.

Izvor: Informer