Vučić: Srpski narod bio na strani slobode, ponosim se time

0
Bolnica VITA Novi Sad

Premijer i izabrani predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je ponosan na činjenicu što je predstavnik naroda koji je od početka bio na strani slobode, a protiv fašizma, ocenjujući da pobedu u Drugom svetskom ratu Srbija ne bi uspela da izvede bez ruske podrške i pomoći.

Premijer je, čestitajući Dan pobede srpskom, ruskom, ali i svim narodima koji su učestvovali u borbi protiv fašizma, rekao da je 9. maj veliki dan za celokupno čovečanstvo, „koji proslavljamo pre svega poštujući i sećajući se desetina miliona onih koji su položili živote za odbranu čovečanstva i za odbranu elementarnih civilizacijskih vrednosti i slobode“.

Ceo svet sada zna da je Voker velikoalbanski lobista

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je, povodom najnovijih izjava bivšeg šefa OEBS-a na Kosovu Vilijama Vokera, da ceo svet sada ima „dokaze na tacni“ da je reč o velikoalbanskom lobisti, koji se zalagao za ostvarenje tog projekta „Velike Albanije“ na KiM.

„Na stranu što je saradivao sa Albanijom, na stranu što se angažovao od americke obaveštajne agencije. Je li moguće da se ti, covece koji si nam govorio da si neutralan i objektivan, danas zalažeš za Veliku Albaniju? Još kažeš da imaš rešenje! Da li nam to opet pretiš? Nemoj više da nam pretiš!“, rekao je Vučić.

Izvor: Tanjug