Vučić: Srbija u svim oblastima otvorena za saradnju sa Belorusijom

0
Bolnica VITA Novi Sad

Predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić započeo je dvodnevnu posetu Belorusiji susretom sa predsednikom Vlade Republike Belorusije Andrejem Kobjakovim sa kojim je razgovarao o bilateralnim odnosima i jačanju ekonomske saradnje.

Premijer Vučić je rekao da dve zemlje imaju potencijala za povećanje robne razmene, koja bi po planu do 2019. godine trebalo da iznosi 500 miliona dolara, i naglasio da je Srbija u svim oblastima otvorena za saradnju sa Belorusijom, naročito u oblasti građevinarstva, zdravstva, automobilske i namenske industrije, navodi se u saopštenju.
Predsednik srpske Vlade je istakao važnost bratimljenje gradova i opština Srbije i Belorusije, naglasivši da se time uspostavljaju bliži odnosi između ljudi koji će otkrivati načine nove saradnje u budućnosti. Sa predsednikom Vlade u delegaciji su i ministar odbrane Zoran Đorđević i ministar privrede Goran Knežević, kao i gradonačelnici Smedereva Jasna Avramović, Valjeva Slobodan Gvozdenović i Sremske Mitrovice Vladimir Sanader, koji će danas u Minsku potpisati sporazume o bratimljenju.

Premijer Vučić je naglasio da je neophodno nastaviti učestale razgovore na najvišem nivou i pozvao beloruskog kolegu da poseti Srbiju.

Kobjakov je istakao da je Belorusija usmerena na dugoročnu saradnju sa Srbijom i pozdravio odluku o potpisivanju Mape puta za saradnju dveju zemalja, koja će omogućiti stvaranje najboljih uslova za ekonomsku saradnju.

Izvor: Vlada Republike Srbije