Vučić: Srbija opredeljena za dobrosusedske odnose sa HR

0
Bolnica VITA Novi Sad

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas u Bogradu sa predsednikom Srpskog narodnog veća u Hrvatskoj Miloradom Pupovcem i tom prilikom ponovo istakao opredeljenost naše zemlje za dobrosusedske odnose sa zvaničnim Zagrebom.

Premijer Vučić i Pupovac, koji je i zastupnik u Hrvatskom Saboru, razgovarali su aktuelnom položaju Srba u Hrvatskoj, kao i mogućnosti pomoći Vlade Srbije institucijama srpske zajednice.
Premijer Vučić i Pupovac su razmenili mišljenja o načinu na koji Vlada Srbije može da doprinese rešavanju teškoća s kojima se Srbi u Hrvatskoj suočavaju, kao i unapređenju njihovog položaja, saopšteno je iz Vlade Srbije.
U skladu sa tim, Vlada Srbije će pomoći institucijama srpske zajednice u jačanju njihovih programskih kapaciteta, posebno u sferi obrazovanja i kulture.
Izraženo je očekivanje da će unapređenje položaja Srba u Hrvatskoj i rešavanje objektivnih teškoća biti rešavano u njihovom dijalogu sa Vladom Hrvatske.
U razgovoru je razmotreno i stanje odnosa Srbije i Hrvatske.
Premijer Vučić je još jednom istakao opredeljenost Srbije za dobrosusedske odnose sa Hrvatskom, rešavanje otvorenih pitanja, kao i regionalnu saradnju i saradnju u okviru evrointegracija, sa cil?em obnove poverenja i očuvanja stabilnost.

Izvor: Tanjug