Vučić se sastao sa predsednikom Grčke

0
Foto: predsednik.rs
Bolnica VITA Novi Sad

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas je, ispred Palate „Srbija“, uz najviše državne i vojne počasti dočekao predsednika Grčke Prokopiosa Pavlopulosa koji je došao u dvodnevnu posetu Srbiji.

Sastanak predsednika Srbije Aleksandra Vučića i predsednika Grčke Prokopiosa Pavlopulosa počeo je danas u palati „Srbija“ a nakon tet-a-tet razgovora pridružiće im se i delegacije dve zemlje a predviđeno je i zajedničko obraćanje medijima…
Vučić je gosta iz Grčke dočekao, koji je došao u dvodnevnu posetu Srbiji dočekao uz najviše državne i vojne počasti…

Vučić i Pavlopulos o strateškom partnerstvu dve zemlje

Vučić je zamolio grčkog predsednika Prokopiusa Pavlopulosa da naredni sastanak Visokog saveta za saradnju bude održan što pre, da bude u Beogradu i da se za taj skup pripremni dokument o strateškom povezivanju i partnerstvu Srbije i Grčke.

Na pres konferenciji nakon sastanka s Vučićem i grčki je predsednik izrazio očekivanje da će se to upravo tako dogoditi i to već početkom naredne godine, a Vučić je podsetio na 150 godina prijateljskih odnosa dve zemlje, te ponovo zahvalio Pavlopulosu na tome što njegova zemlja i on lično podržavaju teritorijalni integritet i i celovitost Srbije.

Podsetio je i da je Grčka uvek bila s nama u Briselu kad se razgovaralo o napretku Srbije i otvaranju novih poglavlja, te dodao da očekuje da će tako biti i ubuduće.

„Smatramo Grčku i narod i vas lično kao iskrene prijatelje građana Srbije i srpske države“, poručio je Vučić, uveren da će poseta grčkog predsednika značajno doprineti razvoju daljih odnosa.

Vučić je pomenuo trgovinsku saradnju dve zemlje i njen rast i rekao da je prošle godine ona bila oko 390 miliona evra, a da se očekuje da ove godine bude i oko 450 miliona.

Kako je ocenio, to jeste napredak, ali nismo zadovoljni, jer ima prostora za još veću trgovinsku saradnju, za izvoz naših proizvoda u Grčku, ali je poručio i da smo mi uvek otvoreni za uvoz.

Izvor: Tanjug

POSTAVI ODGOVOR