Vučić se sastao sa patrijarhom aleksandrijskim Teodorom II

0
vucic
Bolnica VITA Novi Sad

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa patrijarhom aleksandrijskim Teodorom II, koji boravi u višednevnoj poseti Srbiji i sestrinskoj Srpskoj pravoslavnoj crkvi.

Predsednik Vučić se zahvalio na velikom doprinosu, koji je tokom svog decenijskog misionarskog rada, patrijarh Teodor II pružio razvoju i učvršćivanju miroljubive saradnje među državama i narodima, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika Srbije. Vučić je skrenuo pažnju na veliki značaj koji je tokom naše istorije imala i ima Srpska pravoslavna crkva i istakao spremnost države da podrži završetak radova na hramu Svetog Save u Beogradu.

Patrijarh aleksandrijski Teodor II odlikovao je predsednika Vučića ordenom velikog krsta Svetog apostola Marka za posebne zasluge i brigu prema sestrinskoj Srpskoj pravoslavnoj crkvi, čiji je bio gost, kao i veliko čovekoljublje u dosadašnjem radu i podstrek u budućem delovanju na mestu predsednika Republike Srbije.

Predsednik Vučić je odlikovao njegovo blaženstvo patrijarha Teodora II ordenom srpske zastave I reda za istaknute zasluge u razvijanju i učvršćivanju prijateljskih odnosa i saradnje između Srbije i Pravoslavne patrijaršije aleksandrijske i sve Afrike, navedeno je u saopštenju.

Izvor: Brif.rs

POSTAVI ODGOVOR