Vučić se sastao sa kandidatima Srpske liste

0
Bolnica VITA Novi Sad

 

Premijer Aleksandar Vučić sastao se danas u Vladi Srbije sa kandidatima Srpske liste za poslanike u skupštini privremenih institucija samouprave u Prištini.

Kako je ranije najavljeno, teme sastanka su vanredni parlamentarni izbori na Kosovu i Metohiji, koji se održavaju 11. juna, kao i ukupna politička i bezbednosna situacija u pokrajini.

Samo glas za Srpsku listu sprečava vojsku Kosova

Na Kosovu i Metohiji 11.juna se održavaju sudbinski izbori za srpski narod u južnoj srpskoj pokrajini i samo Srpska lista (SL) može da garantuje da neće biti formirana vojska Kosova ili realizovane druge stvari na uštrp Srba, istaknuto je danas na konferenciji za štampu u Vladi Srbije nakon sastanka predstavnika SL i premijera Aleksandra Vučića.

Ministar za rad, zapošljavanje, socijalna i boračka pitanja Aleksandar Vulin rekao je je jedini razlog što vojska Kosova ne postoji samo to što su poslanici SL to sprečili.

Đurić: Ako bude neregularnosti, SL na njih neće pristati

Srbi na Kosovu i Metohiji na izbore 11. juna ne izlaze u šest, već u jednoj koloni, koja se zove Srpska lista, izjavio je danas direktor Kancelarije za KiM i poručio da će Srpska lista, ukoliko bude neregularnosti na izborima, upotrebiti sva sredstva koja im stoje na raspolaganju kako bi sprečili pokušaj zloupotrebe.

„Ako bude bilo kakvih neregularnosti i pokušaja da se izbori pretvore u cirkus i farsu, svi predstavnici koji su došli danas na sastanak, a koji govore glasom svih deset opština sa srpskom većinom, obavestili su vladu i premijera da na tako nešto neće pristati i da će upotrebiti sva sredstva koja im stoje na raspolaganju da sprece krađu, zloupotrebe i pokušaj mahinacija“, rekao je Đurić.

Izvor: Tanjug