Vučić se sastao sa ambasadorima Katara i Kazahstana

0
Bolnica VITA Novi Sad

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je danas ambasadore Kazahstana i Katara, saopštila je Pres služba predsednika Srbije.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je ambasadora Države Katar šeika Mubaraka bin Fahada Al Tanija, a na sastanku je konstatovano da postoje dobra iskustva u ekonomskoj saradnji dve zemlje, ali da je ona još skromna uz mnogo neiskorišćenih mogućnosti.

Dvojica sagovornika su izrazili nadu da će stupanje na snagu Sporazuma o ekonomskoj, trgovinskoj i tehničkoj saradnji, kao i Sporazuma o uzajamnom podsticanju i zaštiti ulaganja, dati podstrek razvoju ekonomskih veza.

Vučić i ambasador Kazahstana Nurbah Rustemov danas su izrazili nadu da će biti uspostavljena direktna avionska linija između Beograda i Astane.

Dvojica sagovornika razmotrila su napredak u ostvarivanju „Mape puta“ za saradnju Srbije i Kazahstana, koja je potpisana tokom posete predsednika Vučića Astani u novembru prošle godine i ocenili da će predstojeće, drugo zasedanje Međuvladine komisije za trgovinsko-ekonomsku saradnju, biti prilika za podsticaj saradnji u namenskoj industriji, zatim hemijskoj i farmaceutskoj industriji, kao i u oblasti turizma.

Izvor: Tanjug