Vučić sa zvaničnikom ruske Dume

0
Bolnica VITA Novi Sad

Predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je danas predsedavajućeg Komitetu Državne Dume Ruske Federacije za međunarodna pitanja Leonida Sluckog, sa kojim je razgovarao o unapređenju političke i ekonomske saradnje dveju zemalja.

Premijer Vučić je iskazao zahvalnost na razumevanju koje Rusija pokazuje za stavove i politiku Srbije, ne odstupajući od principijelnog stava da poštuje teritorijalni integritet i ne priznaje jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova.

Dvojica sagovornika su razmotrila situaciju u regionu zapadnog Balkana, i izrazila brigu zbog ideje takozvane „velike Albanije“, ukazavši na opasnost koju ona nosi po regionalnu stabilnost.

Premijer Vučić je naglasio opredeljenje Srbije za politiku koja regionu donosi mir i saradnju.

Srpski premijer je istakao da Srbija, s obzirom na ostvareni ekonomski napredak, želi da unapredi ekonomsku saradnju sa Rusijom i da se očekuje da učešće srpskih ministara na Sanktpeterburškom forumu, početkom juna, bude prilika za razgovore o konkretnim oblicima saradnje.

Predsedavajući Komitetu Državne Dume za međunarodna pitanja Slucki ocenio je da odnosu dveju zemalja poseban doprinos daje parlamentarna saradnja, i najavio jače povezivanje u toj oblasti.

Izvor: Vlada Srbije