Vučić sa Pupovcem i Stanimirovićem o položaju Srba u HR

0
vucic
Bolnica VITA Novi Sad

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa predsednikom Srpskog narodnog veća Miloradom Pupovcem, saopšteno je iz Vlade Srbije.

Predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se u Beogradu sa predsednikom Srpskog narodnog veća Miloradom Pupovcem i predsednikom Samostalne demokratske srpske stranke Vojislavom Stanimirovićem.

Razgovarali su o položaju Srba u Hrvatskoj, kao i o političkim i ekonomskim odnosima između Srbije i Hrvatske i ocenjeno je da je potrebno njihovo veće angažovanje u radu hrvatskih institucija.

Srpski premijer naglasio je spremnost Srbije da i dalje pruža pomoć i podršku u jačanju institucija srpske zajednice u njihovim projektima, od kojih je istaknuta pomoć u obnovi Srpskog doma u Vukovaru, kapaciteta za regionalni razvoj srpskih sredina i naučno-istraživačkih kapaciteta.

Predsednik Srpskog narodnog veća Milorad Pupovac zahvalio je premijeru Vučiću na pružanju podrške u rešavanju otvorenih pitanja i definisanja ciljeva strateške saradnje.

On je istakao važnost unapređenja odnosa Srbije i Hrvatske u današnjim regionalnim i političkim prilikama, kao i otvorenije i konkretnije saradnje dveju zemalja.

Govorilo se i o aktuelnoj situaciji sa kompanijom „Agrokor“.

Vučić  je ponovio  spremnost Srbije da o odnosima dveju zemalja razgovara sa hrvatskim zvaničnicima.

Izvor: Tanjug