Vučić sa predsednikom i premijerom Italije

0
Bolnica VITA Novi Sad

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji boravi u jednodnevnoj radnoj poseti Rimu, sastao se danas sa predsednikom Italije Serđom Matarelom. Vučić je, u predsedničkoj palati, dočekan uz najviše državničke počasti, uz vojsku i himnu.

Nakon intoniranja himne dve zemlje predsednik Srbije i njegov italijanski kolega, zajedno sa delegacijama, a u italijanskoj je bio i šef diplomatije Anđelino Alfano, ragovarali su o bilateralnim odnosima dve zemlje, situaciji u regionu, kao i podršci koju Italija pruža Srbiji na evropskom putu.

Poseta Italiji poslednja je u nizu sastanaka koje je Vučić, od stupanja na mesto predsednika Srbije, organizovao sa svetskim, evropskim i regionalnim liderima kako bi ostvario ambicioznu agendu političkog i ekonomskog napretka zemlje i ubrzanja puta Srbije ka članstvu u EU.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se i sa italijanskim premijerom Paolom Đentilonijem o bilateralnim odnosima, ekonomskoj saradnji i situaciji u regionu, a italijanski premijer očekuje uskoro i sednicu dve vlade.

„Nema potrebe za potvrdom činjenice da su naše dve zemlje dobri prijatelji, sa sjajnim ekonomskim i političkim odnosima“, konstatovao je Đentiloni.

„Taj odnos treba iskoristiti i za poboljšanje stanja u regionu“, istakao je italijanski premijer.

Predsednik Vučić naglasio je da je Italija jedan od najboljih trgovinskih partnera Srbije i izrazio nadu da će još više italijanskih investitora doći u Srbiju, kao i da će broj italijanskih turista biti povećan.

Izvor: Tanjug