Vučić sa oficirima vojske SAD

0
Bolnica VITA Novi Sad

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je danas delegaciju oružanih snaga SAD a na sastanku je konstatovano da je bilateralna saradnja dve zemlje u oblasti odbrane veoma razvijena i da čini najbolji deo sveukupnih odnosa dveju zemalja, uz poštovanje vojne neutralnosti naše zemlje.

U američkoj delegaciji su dvadeset jedan brigadni general i kontra-admiral, koji su nedavno unapređeni u generalske činove, a koju predvodi penzionisani general Filip Bridlav, prethodni komandant snaga NATO u Evropi.

Predsednik Vučić je rekao da je veoma značajno to što visoka vojna delegacija SAD posećuje Srbiju u okviru kursa neposrednog upoznavanja strategijskog okruženja u kome će obavljati nove dužnosti, jer svaka razmena mišljenja doprinosi boljem razumevanju i unapređenju saradnje.

Srbija će čuvati nezavisnost i suverenost u odlukama

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas u razgovoru sa Frankom Fratinijem da će Srbija bez obzira na sve veće pritiske različitih strana nastaviti uporno da čuva i štiti svoje političke postulate, svoju nezavisnost i suverenost u donošenju važnih odluka.

Vučić i predsednik Italijanskog društva za međunarodnu organizaciju Fratini, koji su se sastali danas, razgovarali su o situaciji u regionu, evropskom putu i odnosu Srbije sa velikim silama.

Fratini je istakao da je najvažnije da Srbija zadrži ulogu faktora stabilnosti u regionu i dodao da će tokom mandata predsednika Aleksandra Vučića Srbija takvu poziciju zadržati, navodi se u saopštenju Pres službe predsednika Srbije.

On je izrazio uverenje da će Srbija biti u stanju da postigne važne rezultate na planu približavanja EU i naglasio da će najveći izazov biti očuvanje politike koju je Srbija tako dugo gradila i po kojoj je postala prepoznatljiva.

Izvor: Tanjug