Vučić sa Flekenštajnom o situaciju u regionu

0
Bolnica VITA Novi Sad

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić i poslanik Evropskog parlamenta Knut Flekenštajn razmotrili su danas situaciju u regionu, ističući ulogu Srbije kao faktora mira i stabilnosti na Zapadnom Balkanu.

Vučić je Flekenštajnu, inače potpredsedniku Progresivne alijanse socijalista i demokrata u Evropskom parlamentu, zahvalio za podršku te političke grupe evropskom putu Srbije, navodi se u saopštenju vladine Kancelarije za saradnju sa medijima.

Vučić je Flekenštajnu, koji je i predsednik Upravnog odbora „Udruženja samarićanskih radnika“ u Nemačkoj, zahvalio na saradnji stručnjaka i volontera te nemačke humanitarne organizacije sa nadležnima u Srbiji, u pružanju pomoći migrantima na teritoriji naše zemlje.

On je naglasio da je „Udruženje samarićanskih radnika“ izgradnjom izbegličkih centara u Dimitrovgradu i Subotici, ali i svakom drugom vrstom direktne pomoći migrantima, neposredno pomogla i srpskim vlastima.

Flekenštajn je pohvalio odgovornost i organizovanost sa kojom je Srbija pristupila migrantskoj krizi, navodi se u saopštenju.

Izvor: Tanjug