Vučić: Region pod pritiskom, i Rusi zabrinuti

0
Bolnica VITA Novi Sad

Velike sile ponovo odmeravaju snagu na ovim prostorima, zbog čega je sasvim logično, rekao je premijer Aleksandar Vučić, što je situacija u regionu bila tema o kojoj je najduže razgovarao sa svojim domaćinom, ruskim predsednikom Vladimirom Putinom, tokom poste Moskvi.

“Rekao sam da postoji opasnost i stalni pritisak i unutar mnogih zemalja pojedinačno u regionu, a takođe da nema sumnje da postoji i prisustvo različitih spoljnih faktora s različitim uticajima i različitim interesima”, rekao je Vučić sinoć za Pink televiziju, komentarišući taj razgovor.

U razgovoru s Putinom je, kaže, baš zbog takve situacije, izrazio bojazan za stabilnost u regionu.

“Srbija je neke elemente nestabilnosti uspela da prevaziđe, Srbija je do sada, uostalom, bila najstabilnija, ali to nije garancija za budućnost”, primetio je Vučić i dodao da upravo zato moramo mnogo da radimo da bismo bezbednost održali.

Upitan šta je na to rekao Putin, srpski premijer kaže da je uglavnom ponovio nešto što bi bio usaglašeni stav ruskog rukvodstva po tom pitanju, a to je, dodao je, juče jasno iskazao šef ruske diplomatije Sergej Lavrov.

“Mislim da su veoma zabrinuti, i to bih mogao da objasnim na način da koliko zapadne sile podržavaju vladu Zaeva i albanskih partija, toliko mi se čini da ruski predsednik nije na toj strani”, ocenio je Vučić.

Izvor: Tanjug