Vučić primio članove Ansambla Crvene Armije „Aleksandrov“

0
Foto: predsednik.rs
Bolnica VITA Novi Sad

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je danas članove Ansambla Crvene Armije „Aleksandrov“, pred njihov večerašnji nastup u Sava centru, saopštila je Pres služba predsednika.

Spomen-tabla ruskom vojnom ansamblu „Aleksandrov“ danas će biti svečano otkrivena u parku između spomenika caru Nikolaju Drugom Romanovu i Ruskog doma.

„Hor „Aleksandrov“ uvek je pružao inspiraciju ljudima u najkritičnijim situacijama, a danas je njima potrebna naša podrška. Svojim nastupima učinili su da prijateljstvo dva naroda bude još izraženije. Dobijali su aplauze publike širom sveta, a nadam se da će danas u Beogradu pokazati da su zadržali svoj jedinstveni kvalitet zvuka i snažnu energiju“, istakao je predsednik Vučić.

Predstavnici ambasade Ruske Federacije, Ruskog doma u Beogradu i hora „Aleksandrov“ zahvalili su na inicijativi za postavljanje spomen-table i ukazali na to da je imenovanje parka po Ansamblu „Aleksandrov“ odraz veoma dobrih odnosa dva naroda. Oni su uputili poziv predsedniku Vučiću da poseti zdanje i muzej hora „Aleksandrov“ tokom boravka u Moskvi u decembru ove godine.

„Spremni smo da naše odnose dalje razvijamo i unapređujemo. Ovo je istorijski događaj i to je velika čast kako za naš hor, tako i za celu Rusiju“, istakli su članovi hora „Aleksandrov“ i izrazili zahvalnost za podršku Srbije nakon tragedije koja ih je zadesila u decembru 2016. godine.

Ruski avion sa 92 putnika i članova posade, među kojima je bilo i 64 člana čuvenog ruskog vojnog hora „ Aleksandar Aleksandrov“, suršio se 25. decembra 2016. godine u Crno more nekoliko minuta posle poletanja iz mesta blizu Sočija.


Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić prisustvovaće Savetu za saradnju Republike Srbije i Republike Srpske tokom kojeg će se sastati sa predsednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom, predsednicom Vlade Republike Srbije Anom Brnabić i predsednicom Vlade Republike Srpske Željkom Cvijanović.

Savet će biti održan danas u 11:00 časova u Palati Srbija.

Izvor: predsednik.rs

POSTAVI ODGOVOR