Vučić poručio đacima: Znanje vam niko ne može oduzeti

0
Bolnica VITA Novi Sad

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio u razgovoru sa učenicima Tehničke škole u Majdanpeku da im znanje niko ne može oduzeti.

Vučić je učenicima Četvrtog razreda Tehničke škole, ekonomski smer, rekao da je država uložila 1,2 miliona evra u zgradu škole, i poručio im da izaberu sami šta će da studiraju.

Kaže da je čuo u Engleskoj da motivacija učenika može biti 40 odsto veća kada je škola lepo opremljena i kada uče iz kvalitetnih udžbenika. Rekao je mladima da razmišljaju kako mogu da doprinesu društvu i dodao da su obično najbolja rešenja ona koja zahtevaju mnogo truda i rada, a ne laka.

Na zgradi u kojoj se nalaze obe škole, urađena je fasada, zamenjena kompletna stolarija, nabavljena nova oprema i inventar, a zamenjen je i sistem grejanja pa će se učenici ubuduće, umesto na mazut, grejati na pelet.

U holu škole postavljena je izložba fotografija koja prikazuje kako je škola izgledala ranije. Obe škole pohađa ukupno oko 400 učenika.

Inače, Vučić je seo u zadnju klupu kada je došao da razgovara sa učenicima.

U poseti školi u Majdanpeku nalaze se i ministar obrazovanja Mladen Šarčević, ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović i direktor Kancelarije za javna ulaganja Marko Blagojević.

Nakon posete školama, predsednik Vučić će obići površinski kop Rudnika bakra Majdanpek – „Južni revir“, a u 18 sati prisustvovaće otvaranju 54. Ljubičevskih konjičkih igara u Požarevcu.

Vučić prosvetarima:Imaćete brzo veće plate

  Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je danas zaposlenima u prosveti da će veoma brzo imati veće plate i da će se gledati da imaju što bolje uslove za rad.

 On je zamolio učenike i zatražio od njih da budu marljivi i vredni da više rade i uče i slušaju nastavnike ali i da će se gledati da svima onima koji ih uče i učestvuju u tom procesu bude bolje i imaju bolji materijalni položaj i uslove rada.

Imaćete veoma brzo svi, ne velike i ne dovoljne, ali svakako veće plate nego ikada“ poručio je Vučić prosvetnim radnicima.

Izvor: Tanjug