Vučić: Podrinje deo zemlje od izuzetnog značaja za državu

0
Bolnica VITA Novi Sad

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas u Loznici da je Podrinje deo zemlje od izuzetnog značaja i poručio da će prvi prioritet države u narednom periodu biti da u taj kraj dovede investitore, kako bi se smanjila nezaposlenost, inače najveći problem tog kraja.

Vučić je u Loznici razgovarao sa gradonačelnicima Loznice i Valjeva, kao i predsednicima opština duž toka Drine – Osečina, Mali Zvornik, Ljubovija, Krupanj i Bajina Bašta – i poručio da će u puteve u tom kraju biti uloženo više novca nego ikada.

Sastanku sa gradonačelnicima i predsednicima opština prisustvovali su i potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović, ministar zdravlja Zlatibor Lončar, ministar prosvete Mladen Šarčević, kao i direktor kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima Marko Blagojević.

Najveći problem, ukazao je predsednik, iako je država već uložila mnogo novca, ali na čemu će sada da se angažuje, a on kao predsednik može da pomogne, jeste da se investitori privuku i dođu u taj kraj, pre svega u dva najveća grada – Loznicu i Valjevo.

Ono što je zabrinjavajuće je visok stepen nezaposlenosti u tom kraju, podvukao je Vučić i dodao da će se zato raditi na putnoj infrastrukturi, kako bi se privukli investitori.

„Verujem da neke manje investicije možemo da obezbedimo i za Mali Zvornik i da obezbedimo bolju trgovinu i prelazak preko mostova, kao i bolje puteve“, rekao je Vučić.

Na sastanku je, dodao je predsednik, bilo reči o novim putevima, jer je to ono što najviše zanima investitore i poručio da će u puteve u tom kraju ove i sledeće godine biti uloženo više novca nego ikada.

„Ne nekad, kada neko drugi dođe na vlast, kada bude bolje vreme. Sada je dobro vreme, imamo novca u budžetu. Ovde samo jedna lokalna samouprava ima deficit u budžetu, ostale nemaju“, rekao je Vučić.

Dodao je da se razgovaralo o pomoći bolnicama, o novcu za hitnu službu u Krušiku, rešavanju problema vodosnabdevanja, za šta će biti izdvojeno sedam miliona evra, kao i elektrosnabdevanja.

Vučić je naznačio da je u Krupnju u prvih šest meseci rođeno više od 100 beba, što je više nego cele prošle godine, a zahvaljujući svemu što je u Krupnju urađeno u proteklom periodu i dolasku „Džinsija“.

„Ovo je i kraj Srbije u kojem imamo najveći broj drvenih EPS-ovih bandera i razgovarali smo i o tome, daćemo hiljade i hiljade betonskih stubova, pre svega u ljubovijska sela, jer imamo problem sa napajanjem strujom u čitavom Podrinju“, naveo je predsednik.

Najavio je da će se naći rešenje za put prema Lagatoru, kao i da će se raditi put od Krupnja prema Malom Zvorniku u dužini od 10,5 km, kao i tunel Ljubovija – Osečina.

Izvor: Tanjug/RTV