Vučić pitao Mustafu o prisvajanju imovine

0
Bolnica VITA Novi Sad

Srpski premijer Aleksandar Vučić nije propustio priliku da u Sarajevu na radnoj večeri koju je za premijere Zapadnog Balkana priredio predsedavajući Saveta ministara BiH Denis Zvizdić pita kosovskog premijera Isu Mustafu na kojim osnovama je Priština donela odluku o prisvajanju srpske imovine, saznaje Tanjug.

Prema nezvaničnim informacijama, Vučić je pitao da li je tu odluku doneo sam ili uz nečiju saglasnost.

Inače, ovaj potez Prištine obelodanjen je juče, tako da je prvo neformalno okupljanje premijera za večerom neminovno bilo pod neprijatnim utiskom tog događaja.

Tanjugov izvor navodi da jeste bilo napeto, ali da je večera, ipak, protekla u istom sastavu.

Srpski premijer je, inače po dolasku u Sarajevo juče popodne poručio prištinskim vlastima da svojom odlukom o imovini bivše SFRJ, Srbije i Vojvodine ništa nisu oteli, jer u tu imovinu ne mogu da uđu niti da je otmu.

On je novinarima u Sarajevu, gde danas učestvuje na samitu premijera Zapadnog Balkana, rekao da je besmisleno to što predstavnici Prištine rade dodajući da „oni moraju da donesu bilo šta u želji da nas provociraju“.

Večeri u sarajevskom restoranu Libertas prisustvovali su i ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine Mirko ŠŠarović, premijer Albanije Edi Rama, kao i ambasadori Srbije i Albanije u BiH Stanimir Vukičević i Ilir Melo.

Izvor: Tanjug