Vučić: Odličan razgovor sa privrednicima Veneta

0
Bolnica VITA Novi Sad

Premijer Aleksandar Vučić rekao je danas da je Srbija spremna da podrži svoje privrednike da ulažu u Italijansku regiju Veneto i isto tako i da privrednike Veneta primi i omogući im najbolje uslove za prozvodnju i poslovanje.

„Počastvovan sam zbog poziva (predsednika italijanske regije Veneto Luke Zaje) i iskreno srećan zbog odličnog razgovora koje smo imali sa privrednicima Veneta“ izjavio je Vučić.

Mi smo spremni i poslaćemo naše privrednike koji žele da ulažu u Veneto kao što smo uvek spremni da Zaju i privrednike Veneta primimo u Beogradu, u Srbiji, rekao je premijer nakon prezentacije investicionih potencijala Srbije.

Kako je rekao veliki broj kompanija iz te regije radi u Srbiji „od Geoxa do Kalcedonije i očekujemo još veći priliv i njihov dolazak kod nas“.

On je poručio da Srbija omogućava široko tržište, cele Evropske unije ali i Rusije i Turske i ukazao da stoga mnogo toga može da se iskoristi kao komparativna prednost.

„Mi smo iskreni prijatelji Veneta i hvala još jedanput Zaji kojem želim mnogo sreće i u politici i u ekonomiji i svaki napredak pokrajini Veneto“ podvukao je Vučić.

Premijer Srbije prisustvovao je danas prezentaciji investicionih potencijala Srbije privrednicima italijanske regije Veneto, sa čijim predsednikom, Lukom Zajom, se posebno sastao.

Predsednik te italijanske regije, inače jedne od najbogatijih evropskih regija, istakao je, predstavljajući Srbiju da je ovo dobra prilika da italijanske firme upoznaju Srbiju, ali i da kompanije iz Srbije iskoriste svoju priliku na italijanskom tržištu.

Vučić posetio fabriku za podne obloge i izolaciju Itlas

Vučić je danas u Veneciji posetio preduzeće za proizvodnju podnih obloga i izolacionog materijala od eventa – „Itlas“.

U razgovoru sa premijerom, vlasnik preduzeća Patricio Dei Tos je istakao da u Venetu tradicionalno posluju uglavnom porodična preduzeća, kao i da firma „Itlas“ danas drži 15 odsto proizvodnje podnih obloga u Italiji, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju sa medijima.

Kompanija „Itlas“ osnovana je 1988. godine u mestu Kordinjano, u regiji Trevizo.

Itlas je ćerka firma kompanije „Labor Legno“, koja je jedan od lidera na italijanskom tržištu u proizvodnji drvenih podova, podnih obloga i premaza.

U novembru 2015. godine, u Sremskoj Mitrovici otvoren je pogon kompanije Labor Legno u kom se vrši primarna obrada i sušenje drveta, i zaposleno je oko 20 radnika, uz ulaganje oko tri miliona evra. Prema izjavi Patricija Dei Tosa, plan kompanije je otvaranje pogona i za finalizaciju proizodnje i upošljavanje znatno većeg broja radnika.

Izvor: Tanjug