Vučić obišao radove na Beogradu na vodi

0
Bolnica VITA Novi Sad

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić obišao je danas završne grube radove na 21. spratu kule B projekta Beograd na vodi i prisustvovao postavljanju šipova na trećoj stambenoj zgradi BW Vista.

Zgrada BW Vista biće visoka 82 metra, imaće 23 sprata i 228 stanova različite strukture, od garsonjera do četvorosobnih i nalaziće se u blizini dve stambene kule kompleksa „BW Residences“, čija je izgradnja počela krajem septembra 2015.

Ne brinu me opasni ljudi, već ćutanje Evrope

Premijer i izabrani predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da ga ne brinu „opasni ljudi“, poput Haradinaja, već ćutanje Evrope na ono što u poslednje vreme poručuju Albanci, a što se ne može drugačije razumeti nego kao pretnje „cepanjem“ granica u rušenjem na Balkanu.

Vučić je, u odgovoru na pitanje novinara o najnovijim pretnjama Ramuša Haradinaja njemu lično da se „ne kači s njim“ i da se „ne igra sa Albancima“, rekao da te pretnje nisu zbog njega, već što vide „veću snagu, energiju i moć srpske države“, a što, primetio je, po nekima nije nikako smelo da se dogodi…

Na nama je da radimo, ne da molimo za poglavlja

Vučić je izjavio danas da će Srbija ostati na evropskom putu, da će raditi na unapređenju našeg društva, ali da nikoga nećemo moliti za otvaranje poglavlja, niti pretiti rušenjem i cepanjem granica „kao Albanci što su radili“ da bismo nešto dobili zauzvrat.

Vučić je, odgovarajući na pitanje novinara da li u junu očekuje otvaranje novih poglavlja, rekao da je naše da radimo naš posao i da veruje u budućnost Srbije.

Izvor: Tanjug