Vučić: Nikada više nećemo stradati kao 1999.

0
Bolnica VITA Novi Sad

Premijer Aleksandar Vučić izjavio je danas da je Srbija ostala nepokorena i danas i kliče slobodi i postaje sve jača i više nikada neće stradati na načicn kao što je stradala 1999. godine.

Vucić je, na obeležavanju 18 godina od početka NATO bombardovanja kod mosta u Grdeličkoj klisuri, rekao da je na današnji dan počela najbrutalnija agresija u istoriji ljudske civilizacije i užasan pohod najveće vojne alijanse svih vremena na malu, ali celim svojim postojanjem – veliku zemlju.

Obeleženo 18 godina od NATO bombardovanja

Državna ceremonija povodom obeležavanja godišnjice Dana sećanja na stradale u NATO agresiji održana je danas kod Železničkog mosta sa spomen-obeležjem u Grdeličkoj klisuri, koji je pogođen 12. aprila 1999. godine, kada je preko njega prolazio voz pun putnika.

Obeležavanju 18 godina od početka NATO bombardovanja prisustvovali su brojni građani, premijer Srbije Aleksandar Vučić i predsednik Republike Srpske Milorad Dodik koji su položili vence na spomen obeležje, a to su učinile i porodice stradalih u vozu koji je pogođen NATO projektilima u trenutku dok je prelazio most.

Izvor: Tanjug