Vučić: Ne bih o uvredama Haradinaja, ali šta je sa ZSO?

0
Bolnica VITA Novi Sad

Aleksandar Vučić izjavio je danas da nema nameru da bilo sta doda na izjave i uvrede Ramuša Haradinaja, ali je upozorio da Zajednica srpskih opština, iako je sve dogovoreno u Brisleu, ni četiri godine od tada nije formirana.

Kako je izjavio, očigledno je da za to ne postoji nikakva želja u Prištini i naveo da je svojevremeno rekaoi da ćemo se mi Srbi pozivati na Briselski sporazum, a da ostaje pitanje kako će ga neki drugi sprovoditi.

Za EU bi bilo poniženje da Haradinaj bude pregovarač

Premijer i izabrani predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da bi bilo ponižavajuće i poražavajuće za EU pre svega da Ramuš Haradinaj bude u sastavu delegacije Prištine na dijalogu u Briselu i da smatra da EU ne može to da dozvoli.

Vucicć je odgovarajući na pitanja novinara rekao da ćemo i mi videti ko će biti u delegaciji jer mi određujemo ko će biti u našoj delegaciji.

Vučić: Očekujemo dobre odnose sa SAD

Premijer i izabrani predsednik Srbije rekao je danas da očekuje dobre odnose sa SAD i dodaje da je od prvog dana novi predsednik SAD Donald Tramp suočen sa besomučnom hajkom, koju će, veruje, da izdrži.

Rekao je da smo mala zemlja, a on mali političar, da bi se mešao u unutrašnje stvari Makedonije, a kamoli SAD.

Izvor: Tanjug