Vučić na Uskrs s vojnicima 250. raketne brigade

0
Bolnica VITA Novi Sad

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić posetio je jutros pripadnike 250. raketne brigade u kasarni “Narodni heroj major Milan Tepić”, u Jakovu, čestitao im Uskrs i zahvalio na budnosti i ljubavi prema domovini.

Premijer je, u pratnji ministra odbrane Zorana Đorđevića i načelnika Generalštaba Vojske Srbije generala Ljubiše Dikovića, doručkovao s vojnicima sistema protivvazdušne odbrane.

Potom su se, u skladu sa tradicijom, tucali jajima sa vojnicima, a pobednik je bio general Diković.

U takmičenju u tucanju jajima Vučić je pobedio Đorđevića, a Diković premijera.

Vučić je Uskrs četistao vojnicima i njihovim porodicama, Vojsci Srbije, ali i građanima uz želju da uvek imamo mir, ali i da uvek budno čuvaju naše nebo i sigurnost građana.

“„Hvala vam što radite uvek i kada su praznici, i hvala vam na ljubavi prema domovini”, rekao je Vučić.

On je vojnicima poručio da će, pored, modernizacije vojske, nabavke naoružanja i novih uniformi, gledati da njihova primanja budu veća.

Pripadnici 250. raketne brigade uručili su premijeru poklon u znak sećanja na uskrššnju posetu, a on je uzvratio rečima da se nada da će uskoro moći njima da pokloni „nešto čime će biti srećni i zadovoljni.

Pre zajedničkog doručka, Vučić je obišao kasarnu, a u kratkoj vežbi vojnici su pokazali spremnost i opremljenost brigade.

Premijer je najavio da će država nastaviti da ulaže u modernizaciju vojske i jačanje namenske industrije, i najavio u toku ove godine povećanje broja vojnika, kao i plate za pripadnike Vojske Srbije.

Vučić je, nakon susreta sa vojnicima, ponovio u razgovoru s novinarima da bi namenska industrija trebalo da bude motor u razvoju naše ekonomije, zapošljavanja ljudi, ali i da obezbedi dalju modernizaciju i unapređenje naših oružanih snaga.

Izvor: Tanjug