Vučić: Izjave iz Prištine mogu ugroziti stabilnost regiona

0
Bolnica VITA Novi Sad

Predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa evropskom komesarkom za unutrašnje tržište, industriju, preduzetništvo i mala i srednja preduzeća Elžbijetom Bjenkovskom, sa kojom je razgovarao o evropskom putu Srbije, problemima u dijalogu sa Prištinom, kao i podršci EU Srbiji kroz programe za podršku malim i srednjim preduzećima.

Ključni spoljnopolitički prioriteti Srbije su članstvo u EU, regionalna saradnja i jačanje odnosa sa susedima, kao i nastavak politike pomirenja. Srbija je kredibilan partner Evropske unije, naglasio je premijer Vučić.

On je izrazio bojazan da će nedavne poruke i ideje o stvaranju Velike Albanije, koje dolaze iz Prištine, usporiti dijalog i ugroziti regionalnu stabilnost.

Evropska komesarka Bjenkovska čestitala je premijeru Vučiću pobedu na predsedničkim izborima u Srbiji.

Ona je istakla da je Srbija stub stabilnosti u regionu i da je neophodno raditi na održavanju mira i dobrosusedskih odnosa.

Bjenkovska je pozdravila i ekonomske promene koje je srpska vlada sprovela i naglasila da je neophodno raditi na privatizaciji velikih javnih preduzeća.

Premijer Vučić je istakao da veruje da je region zapadnog Balkana spreman za dublji oblik ekonomske integracije kroz uspostavljanje jedinstvenog tržišta, što bi podiglo konkurentnost regiona u celini.

Izvor: Vlada Srbije