Vučić impresioniran Kliničkim centrom u Nišu

0
Bolnica VITA Novi Sad

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas je obišao završne radove na izgradnji Kliničkog centra u Nišu, u okviru dvodnevne posete Nišavskom okrugu, a neposredno pred ulzak u zgradu rekao je da sve „izgleda vrlo impresivno“.

Predsednika Vučića su ispred Kliničkog centra dočekali ministar zdravlja Zlatibor Lončar, direktor Kliničkog centra Niš Zoran Radovanović i gradonačelnik Niša Darko Bulatović, kao i direktor Kancelarije za upravljanej javnim ulaganjima Marko Blagojević.

U razgovoru sa domaćinima Vučić je rekao da je i ovo sve urađeno zahvaljujući merama fiskalne stabilizacije koji donose rezultate.

Niško i srpsko zdravstvo u novosagrađenom i kapacitetima rekonstruisanog objekta dobiće novih 50.000 kvadratnih metara korisnog prostora za zavode, institute i klinike, a uz kapacitete koji se već koriste na prostoru nekadašnje Gradske bolnice, novi centar će biti i jedan od najvećih u Srbiji.

Vučić obišao i radove na rekonstrukciji Doma zdravlja Niš

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je, tokom dnašnje posete Nišavskom okrugu, obišao završne radove na rekonstrukciji Doma zdravlja Niš.

Nišlije su aplauzom dočekale Vučića, a radove su zajedno sa njim obišli i ministar zdravlja Zlatibor Lončar i gradonačelnik Niša Darko Bulatović. Radovi na rekonstrukciji Doma zdravlja su počeli 6. februara, a rok za završetak posla je 24. avgust.

U sklopu projekta adaptacije objekta i energetske sanacije predviđena je sanacija krova, popravka i zamena hidroizolacije, sanacija fasade, zamena dotrajale spoljne stolarije i bravarije, aluminijumskom stolarijom, adaptacija mokrih čvorova, kompletna zamena vodovodne i kanalizacione instalacije, popravka i servisiranje klima uređaja i parterno uređenje i drugo.

Vučić: Mi tražimo da se plate penali, izvođač – odštetu

U toku su pregovori između predstavnika Vlade Srbije i kompanije, koja je izvodila radove na Kliničkom centru u Nišu, oko isplate penala zbog kašnjenja, što traži srpska strana, i odštetnog zahteva, koje traže Italijani, rekao je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Radove je, inače, izvodila italijanska kompanija Inso.

Po prvi put „uvozimo“ stručnu radnu snagu…

Predsednik Vučić istakao je danas da će kod nas stručna radna snaga i primenjeno znanje morati da se poštuju i plaćaju više, nego do sada, inače ćemo, ističe, u suprotnom morati da uvozimo radnu snagu.

On je, nakon obilaska Kliničkog centra u Nišu, rekao da se Srbija suočava sa nedostatkom zanatskih radnika.

Izvor. Tanjug