Vučić i Erdogan u Novom Pazaru

0
Foto: predsednik.rs
Bolnica VITA Novi Sad

Imam dovoljno hrabrosti i čiste savesti da mogu da izađem pred vas i kažem vam da sam radio i radiću u najboljem interesu i vas i svakog građanina Srbije, poručio je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić građanima Novog Pazara u zajedničkom obraćanju sa turskim  predsednikom Redžepom Tajipom Erdoganom.

Predsednici Srbije i Turske sastali su se sa gradonačelnicima i predsednicima opština Novi Pazar, Raška, Kraljevo, Sjenica, Tutin, Prijepolje, Nova Varoš i Priboj. Uslediće potpisivanje protokola između Grada Novog Pazara i Opštine Raška sa Turskom agencijom za saradnju i koordinaciju.

Dvojicu predsednika ispred Gradske uprave dočekao je veliki broj građana Novog Pazara i okoline kako bi ih pozdravili.

Skoro svaka zgrada u centru ukrašena je zastavama Turske i Srbije ili transparentom „Dobrodošli u Novi Pazar“, „Vučić – Erdogan“, dok preko puta Gradske uprave dominira transparent sa velikom slikom predsednika Turske, uz tekst „I za reči i za postupke“, na turskom.

Veliki broj građana je u crvenom, ili nose marame i šalove sa obeležjima Turske, a na Novopazaraskoj tvrđavi istaknute su zastave Turske, Srbije i Novog Pazara, a grad je ukrašen i balonima u bojama zastava dve zemlje.

Ispred Gradske uprave montirana je i velika bina sa transparentom na dva jezika „Novi Pazar – most prijateljstva“, sa koje se očekuje obraćanje dva predsednika, a planirano je da zatim Vučić i Erdogan prošetaju centrom Novog Pazara.

Vučić:Radim u najboljem interesu vas i svakog građanina SRB

„Znam da neću biti pozdravljen ni upola kao predsednik Turske, ali imam dovoljno hrabrosti i čiste savesti da mogu da vam kažem da sam radio i radim u vašem najboljem interesu i interesu svakog građanina Srbije“, rekao je predsednik Vučić.

 „Naš je posao da radimo koliko možemo i razvijamo sve delove Srbije i da ulažemo sve više novca“ rekao je predsednik i najavio projekat izgradnje puta Požega – Boljare.

 Želja je, kaže, da se ovaj kraj spoji i sa Beogradom i Sarajevom i Podgoricom.

 „Naš je posao da pravimo puteve, bolnice,  vrtiće i škole i to ćemo nastaviti da radimo i ne postoji ništa važnije od toga“, poručio je srpski predsednik.

Erdogan:Srbija nas spaja,čuvajmo prijateljstvo

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan poručio je danas u obraćanju građanima u Novom Pazaru da Turska želi Srbiji da bude zemlja u kojoj vladaju jedinstvo i sloga i da bude zemlja prosperiteta, zbog čega je spreman na saradnju u svim oblastima.

 „Čuvaćemo naše prijateljstvo“, poručio je Erdogan, koji je na ovacije Novopazaraca odgovorio tako što je predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću stegao i visoko podigao ruku.

„Nadam se da nas nacije neće odvajati već da će nas Srbija spajati“, rekao je turski predsednik.

On je rekao da je Sandžak, kako je nazvao Rašku oblast, jedan od najbitnijih mostova koji povezuje državljane Turske poreklom iz Sandžaka i bošnjačku manjinu u Srbiji.

Izvor: Tanjug

POSTAVI ODGOVOR