Vučić i Alfano o bilateralnim odnosima i situaciji u regionu

0
Bolnica VITA Novi Sad

Predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas sa ministrom spoljnih poslova i međunarodne saradnje Republike Italije Anđelinom Alfanom sa kojim je razgovarao o odnosima dveju zemalja, situaciji u regionu i nastavku dijaloga sa Prištinom.

„Trudimo se da situaciju u Srbiji održimo stabilnom, kako bi i region bio stabilan“, rekao je premijer Vučić povodom aktuelne situacije u zemljama u okruženju. Srpski premijer zahvalio je na podršci Italije evropskom putu Srbije i istakao da mnogo očekuje od sastanka lidera Zapadnog Balkana i EU u Trstu. „Berlinski proces je velika nada za region i želimo da vidimo više konkretnih rezultata u programima infrastrukture“, rekao je premijer Vučić.

„Želim da iskažem poštovanje prema našim bilateralnim odnosima i reformskim procesima Vaše Vlade. Juče sam razgovarao sa velikim brojem italijanskih investitora koji su mi rekli da su veoma zadovoljni poslovnim ambijentom u Srbiji, a to je za nas ključno“, naglasio je ministar Alfano. On je istakao da su borba protiv korupcije, izmene krivičnog zakona i pravnog sistema ključne tačke uspeha srpske vlade u domenu prava, dodajući da su ekonomija i pravni sistem dobre baze za jačanje odnosa dveju zemalja. „Pravo mesto za Srbiju je Evropa i ja želim da pružim podršku Vašim ambicijama da postanete deo evropske porodice“, zaključio je ministar Alfano.

Izvor: Vlada Republike Srbije