Vucić: Godina strašnih političkih turbulencija

0
Bolnica VITA Novi Sad

Premijer Aleksandar Vucić kaže da će Srbija nastaviti da ima dobar, ljudski odnos prema migrantima, da nećemo dizati zidove i procenjuje da će 2017. biti godina strašnih političkih turbulencija, a da mi u tome gledamo da ne budemo u vrtlogu tih turbulencija.

Vučić je u obraćanju medijima nakon Srpsko-grčkog poslovnog foruma rekao da kad je reč o problemu migranata i izbeglica svi imaju različite poglede, da SAD ima svoj stav, EU svoj, pa da i unutar nje imamo različite poglede, a da ćemo mi gledati da u svemu tome pokažemo ljudsko lice.

Govoreći o globalnoj situaciji, primetio je da treba imati u vidu šta se dešava u svetu, kakvu politiku ima SAD, kakvu EU, koja je uloga Kine, odnosi te zemlje i SAD, stavove Rusije…

„Pustite zato da naš brod plovi mirno i ide ka sigurnoj luci… da podržavamo našu ekonomiju“, rekao je Vučić i dodao da ćemo po pitanju migranata gledati da tim ljudima pomognemo i da sigurno nećemo dizati zidove.

Premijer je ocenio da će 2017. godina biti godina strašnih političkih turbulencija i podvukao da je na nama da gledamo da se ovog puta ne nađemo u tom vrtlogu.

Izvor: Tanjug