Vučić: Dijalog sa Prištinom prelazi na predsednički nivo

0
Bolnica VITA Novi Sad

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izavio je danas, posle razgovora kod Federike Mogerini sa Hašimom Tačijem, da je dogovoren nastavak dijaloga i primena već postignutih dogovora.

„Formiranje Zajednice srpskih opština se podrazumeva, tu nema daljih pregovora“, rekao je Vučić novinarima…

Vučić: Pijetet za žrtve u Srebrenici, važni dobri odnosi

Vučić je rekao da ne zna da li će ići na komemoraciju žrtvama u Srebrenici, ali da će svakako tog dana iskazati svoj pijetitet.

On je, u izjavi novinarima, posle sastanka sa šeficom evropske diplomatije Federikom Mogerini i kosovskim predsednikom Hašimom Tačijem, odgovarajući na pitanje da li će prisustvovati ovogodišnjoj komemoraciji u Potočarima, kazao da treba da se vidi šta je najbolje za same domaćine i koga pozivaju.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da ulazak u Evropsku uniju više ne zavisi samo od Srbije i da su iz EU Srbiji tražili institucije koje mnogi nemaju u Uniji, poput zaštitnika građana.

Vučić je u intervjuu za „Sputnjik“, odgovarajući na pitanje kako ocenjuje istraživanja da su mladi u Srbiji protiv EU, kazao da je to „jasan trend“ i da ga to „ne iznenađuje“. „Srbija želi u EU kao što nećemo da uvodimo sankcije Rusiji i da im zabadamo nož u leđa. Moj sin Danilo mi kaže ‘ajde ti i tvoja EU’. Ja mu kažem da sačeka 15 godina pa će razumeti ovu politiku kao što razume i odnos prema Rusiji. Ulazak u EU više ne zavisi samo od nas. Samo jedan manji deo. Nama su tražili da imamo zaštitnika građana, a mnogi u EU ga nemaju, iako su znali da je na toj funkciji u Srbiji politička ličnost“, rekao je Vučić.

Izvor: Tanjug