Vučić: Dići most znači da nismo digli ruke od sebe

0
Bolnica VITA Novi Sad

Dići most znači da nismo digli ruke od sebe i najbližih, rekao je danas premijer Aleksandar Vučić, nakon obilaska radova na mostu „Bratoljub“ u Ljuboviji, i poručio da je važno da spajamo obale, gradove, države, srpski narod, ali i Srbe i Bošnjake.

Važno je da spajamo obale, gradove, države, srpski narod, ali i Srbe i Bošnjake, rekao je na mostu koji spaja obale Drine.

On je okupljenim građanima rekao da su radovi završeni na vreme, kaže da su mu rekli i pre roka, poručivši da mostovi, a ovaj je 12. na Drini, obezbeđuju pristojan život, povezuju, spajaju…

„Preko njih počinjemo da se razumemo, oni nam omogućavaju da radimo, donose nove poslove, ali i prenose znanje. Dići most znači da nismo digli ruke od sebe i najbližih“, rekao je Vučić i pozvao narod i s jedne i s druge strane Drine da i dalje gradi.

Kako je rekao, odgovor na staro pitanje – zidovi ili mostovi – danas bi mogao da bude na mostu i na reci Drini, koja spaja Srbiju i RS i Srbiju i BiH, i to je dokaz da smo u stanju da položimo ispit, „onaj na kojem su generacije padale u sopstvenoj krvi“.

Dodik: Ne ispravljamo „krivu Drinu“, spajamo je

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas na mostu „Bratoljub“ kod Ljubovije da su rukovodstva Srbije i RS rešila da spajaju, umesto da ispravljaju krivu Drinu.

Dodik je rekao da je most dokaz želje za spajanjem, bržim dolaskom, ali i odlaskom, što je zahtev savremenog života, ali je i dokaz Sporazuma o specijalnim vezama Srbije i RS.

Izvor: Tanjug