Vučević: U Novi Sad dolazi elitni deo „Kontinentala“

1
Bolnica VITA Novi Sad

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević izjavio je danas da u Novi Sad dolazi eltni, odnosno najjači deo nemačke Kompanije „Kontinental“, u kojoj posao može naći najmanje 500 inženjera, a čije će bruto plate biti oko 2.300 evra,  čime će Srbija postati mesto u kome se kreiraju sve inovacije u oblasti softvera u automobilskoj industriji.

„Takav brend pokazatelj je i drugačijeg pozicioniranja Srbije pri privlačenju investicija, Srbija ulazi u višu ligu za privlačenje investicija“, rekao je Vučević za RTV.

On je istakao da je teško i objasniti koliki je značaj dolaska kompanije Kontinental u Novi Sad, jer posle kompanija Lir i Delfaj, koje su pretežno zapošljavale radnike sa srednjom stručnom spremom, dolazi Kontinental, koji zapošljava radnike sa visokom stručnom spremom.

„To podiže Srbiju i daje potvrdu da je Srbija dobro mesto za investicije“, istakao je Vučević.

„Kontinental dolazi u Novi Sad i to je velika kompanija koja se ne igra datumima, i dolazak ovakve kompanije u Novi Sad je velika šansa za Srbiju. Snažan Univerzitet u Novom Sadu, Fakultet tehničkih nauka, jedan je od ključnih razloga zašto je Novi Sad ključna adresa za tako jednu veliku kompaniju, ali i to da je Aleksandar Vučić rekao da je Novi Sad ključna i prava adresa i veoma sam srećan zbog toga“, izjavio je gradonačelnik Novog Sada.

„Moj zadatak je da u najboljoj meri štitim, predstavim i borim se za interese Novog Sada i da imam kontakte sa predstavnicima vlade,  500 inženjera će naći posao u Kontinentalu i to je veoma bitno. Kontinental u Srbiju dolazi sa najjačim sektorom – istraživačkim sektorom, mi nismo više proizvođači, u Srbiji će početi da se kreiraju softveri, inovacije i Srbija jasno pokazuje da je u vrhu u Evropi po broju investicija i to se vidi po punjenju budžeta, to su jasne stvari i jasni pokazatelji“, istakao je Vučević.

Izvor: RTV

 

1 KOMENTAR

Comments are closed.